تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار بوده و طب سنتی نیز توصیه هایی در این خصوص دارد، با رعایت تدابیر طب سنتی می توان از شدت تشنگی و گرسنگی در طول روز کاست و با روزه‌داری به سلامتی رسید.

گیل خبر/ تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت زیادی برخوردار بوده و طب سنتی نیز توصیه‎هایی در این خصوص دارد، با رعایت تدابیر طب سنتی می‎توان از شدت تشنگی و گرسنگی در طول روز کاست و با روزه‌داری به سلامتی رسید. در طب سنتی تدابیری برای غذا خوردن، باید‌ها و نباید‌ها در ایام روزه داری وجود دارد که با رعایت این نکات، روزه داری خوب و با نشاطی خواهیم بود.

غذا‌های ویژه ماه رمضان از دیدگاه طب سنتی
    کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می‌شوند موقع سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط کنند و بخورند و موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل میل کنند.
    سعی کنید یک ساعت بعد از سحری بخوابید و بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید.
    دیابتی‌ها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند، ولی کسانی که مشکل کلیوی دارند با مجوز پزشک روزه بگیرند.
    سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت استفاده کنید مثل خورشت کدو و یا خورشت الو یا خورشت بامیه.
    در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورید.
    اگر می‌خواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد دهان خود را بعد از مسواک موقع سحر دهان خودرا با آب ونمک بشویید.
    در وعده افطار سعی کنید افطار را با خرما و یک استکان گلاب گرم شده باز کنید.
    برای افراد لاغر وعده سحری واجب هست و باید حتما خورده شود.
    نان و پنیر و سبزی در راس افطار نباشد برای معده مضر است بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم بخورید.
    سعی کنید از زولبیا بامیه که از شیرینی جات مصنوعی درست شده اند استفاده نکنید.
    افراد روزه داری که کلیه اشان زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان عرق خارشتر بخورند.
    در وعده سحری به هیچ وجه ماست نخورید.
    سعی کنید حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنید.

فواید نوشیندن آب گرم موقع افطار
    کبد را شستشو می‌دهد.
    پدهان را خوشبو می‌سازد.
    دندان‌ها را محکم میکند.
    باعث تقویت چشم میگردد.
    معده را شستشو میدهد.
    آرام کننده رگ‌های به هیجان آمده است.
    صفرا را می‌برد.
    بلغم را برطرف می‌کند.
    حرارت معده را فرو می‌نشاند.
    دردسر را آرامش می‌بخشد.

طرز تهیه معجون مقوی و خوشمزه برای افطار
    خرمای هسته در آورده ۲ عدد
    شیر جوشیده یک لیوان
    مغز بادام شیرین ۴ عدد
    مغز فندق ۴ عدد
    مغز پسته ۴ عدد
    مغز بادام هندی ۴ عدد
    نبات پودر شده یک قاشق غذاخوری

مغز‌ها را آسیاب کرده با ۲ عدد خرمای هسته درآورده و یک قاشق غذاخوری نبات پودر شده، ده دقیقه قبل از افطار با یک لیوان شیر جوشیده مخلوط کنید، در لیوان را پوشانده و تا وقت افطار صبر کنید. ابتدا خرما را میل کرده سپس باقی مخلوط را قاشق قاشق به همراه نان سنگک برشته جویده و میل بفرمائید.

بهتر است تا ۲ ساعت بعد از مصرف معجون چیزی میل نکنید، بعد از آن می‌توانید از انگور شیرین زرد بیدانه و مویز بدون دانه یا کشمش و سیب خوش بو میل کنید.

 

 

بهداشت نیوز