به گزارش گیل خبر ، قاسم رضاییان صبح امروز در نشست اتحادیه صادر کنندگان و بازرگانان گیلان با اشاره به اهمیت تولید چای در کشور اظهار کرد: بوته چای برای نخستین بار در چین و حدود 5 هزار سال پیش شناخته شد. وی با بیان اینکه به تدریج خواص درمانی چای کشف شد، افزود: از چای برای مصارف رنگ آمیزی نیز استفاده می شود. رئیس اتحادیه صادر کنندگان و بازرگانان گیلان با اشاره به اینکه نوشیدن چای از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند، ادامه داد: چای پس از آب پرمصرف ترین نوشیدنی در دنیا است و روزانه یک میلیارد چای در دنیا مصرف می شود. وی پیشینه مصرف چای در ایران را به سده هفدهم میلادی عنوان کرد و گفت: چای توسط محمد میرزای چایکار ملقب به «کاشف السلطنه» در ایران رونق یافت. رضاییان با اشاره به اینکه کاشف السلطنه توانست فنون کشت و تولید چای را در هندوستان بیاموزد، افزود: وی با مطالعه و بررسی شرایط آب و هوایی ایران و مشابهت هوای شمال کشور با هندوستان با فداکاری زیاد تعداد زیادی بذر چای را به ایران انتقال داد و در لاهیجان گیلان و کلارآباد مازندران اقدام به احداث باغ چای کرد. وی با تصریح بر اینکه این اقدام موجب تشویق و ترغیب کشاورزان به کشت بوته چای شد، گفت: برای نخستین بار تعدادی از کشاورزان در حومه شهر لاهیجان اقدام به کشت چای کردند و بعد به تدریج در دیگر نقاط گیلان و مازندران کشت این محصول گسترش یافت. این مسئول حمایت از چایکاران را امری مهم و ضروری دانست و یادآور شد: حمایت از محصول چای و چایکار می تواند به رونق دوباره آن کمک کند./فارس
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code