aishm
آغاز برداشت گل گاوزبان در املش
به گزارش گیل خبر، مسعود امیربنده ای روز چهارشنبه گفت: 90 کشاورز برداشت کننده گل گاوزبان در شهرستان املش در 13 هکتار از زمین های زراعی خود، برداشت گل گاوزبان را آغاز کرده اند. وی افزود: از هر هکتار از زمین های اختصاص یافته به گل گاوزبان در شهرستان املش بطور میانگین 700کیلو گل گاوزبان برداشت که از هر 10 کیلو از این محصول، یک کیلوگرم گل گاوزبان خشک شده استحصال می شود. امیربنده ای اضافه کرد: قیمت هر کیلو گل گاوزبان خشک شده در سال جاری 105 تا 120 هزار تومان است. وی مهمترین روستاهای تولیدکننده گل گاوزبان در املش را روستاهای دیماجانکش، گرمابسرا، طارش، استخرسر، سیاه خلک، مطلاکوه و کجید رانکوه عنوان کرد. برداشت محصول گل گاوزبان هر ساله از اواخر فروردین ماه آغاز و تا اواسط تیرماه ادامه می یابد. طبق داده های علمی، گل گاوزبان در طب سنتی از زمان های بسیار دور تاکنون در کشور مصرف فراوان داشته و از نظر سنتی برگ و گل گاوزبان با طبیعت گرم دارای اثر نشاط آور، مقوی قلب و اعصاب و شاداب کننده رخساره است. این گیاه دارویی در طب سنتی برای ناراحتی های تنفسی به ویژه در رفع عوارض گریپ و سرماخوردگی مفید بوده و در درمان بیماری های کلیوی به ویژه ورم کلیه و دیگر بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. شهرستان املش در 70 کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.
 
ایرنا