به گزارش گیل خبر، ایران یکی از پر مصرف ترین کشورهاست که میانگین روزانه مصرف نمک مردمانش3-2برابر استاندارد جهانی است. طبق نظر محققان میزان مصرف نمک در ایران حدود ۱۰ تا ۱۵ گرم در روز است که این میزان بسیار بیشتر از حد استاندارد مصرف نمک (۵ گرم) است. این میزان برای بیماران قلبی،افرادی که فشار خون بالا دارند و همچنین افراد بالای 50 سال کمتر از 3 گرم نمک (حدود نصف قاشق مربا خوری)است. سرطان معده ارمغان مصرف زیاد نمک سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان است،در کشور ما سرطان معده از سرطان های شایع می باشد.مطالعات نشان می دهد مصرف مواد غذایی پر نمک شانس ابتلا به سرطان معده را در جامعه افزایش می دهد. مصرف زیاد نمک غذاهای پرنمک و تنقلات شور می تواند مخاط معده را تخریب کند و این اتفاق یکی از راه های افزایش خطر سرطان معده است. همیشه مصرف بالای نمک به معنی شور کردن غذاها نیست،بلکه درصد بالایی از نمکی که روزانه مصرف می کنیم،نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد. نان،انواع گوشت های فرآوری شده مانند همبرگر و سوسیس،کالباس،گوشت و ماهی نمک سود شده و همچنین خیار شور، انواع ترشی ها و شورها، پنیر،خشکبار بو داده نمک زیادی دارند. براساس مطالعات شانس ابتلا به سرطان در کسانی که روزانه ۱۲ تا ۱۵ گرم نمک مصرف می کند بیشتر است. نمک عامل افزایش فشار خون منیره امینیان کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل فشار خون بالا است،اظهار کرد: امروزه با توجه به شیوع بالای بیماری های قلبی و عروقی و پرفشاری خون مصرف زیاد نمک به عنوان یکی از مهم ترین عوامل خطر در بروز این بیماری ها شناخته شده است. وی تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که از هر 380 هزار مورد مرگ و میر در کشور 135 هزار مورد آن ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است. کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت:تحقیقات نشان می دهد که شیوع فشار خون بالا در کشورهایی که دریافت بالای نمک دارند بیشتر است و هر قدر میزان نمک مصرفی روزانه در جوامع کمتر باشد به همان نسبت شیوع فشار خون بالا کاهش می یابد. امینیان با تاکید بر اینکه کاهش مصرف نمک تنها به بزرگسالان توصیه نمی شود، افزود: با توجه به این امر که ذائقه هر فرد از دوران کودکی شکل می گیرد،تلاش خانواده در جهت ذائقه سازی سالم در کودکان از اهمیت بسزایی برخوردار است. وی یادآور شد:در افرادی که در طول زندگی خود غذاهای شور و پرنمک مصرف کرده اند شانس افزایش فشار خون بیشتر است. براساس توصیه اگر 100 گرم محصول غذایی بیشتر از 1/5 گرم نمک داشته باشد پرنمک و اگر کمتر از 0/3 گرم نمک داشته باشد کم نمک تعریف می شود. ایسنا