توسط ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت
۱۳۹۳/۰۴/۲۶ ۰۸:۱۴ چاپ

به گزارش روابط عمومی ستاد توسعه پایدار، به مناسبت ۲۱ تیر، روز جهانی بدون پلاستیک، نخستین همایش “اسلام و محیط زیست”با موضوع رمضان سبز ، سبک زندگی ، روز بدون پلاستیک از سوی ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت با همکاری سازمان مدیریت پسماند، سازمان میادین میوه و تره بار، کارخانه کود آلی و انجمن های مردم نهاد محیط زیستی در رشت برگزار شد.

فاطمه قدیمی رییس ستاد توسعه پایدار شهرداری رشت هدف از برگزاری طرح رمضان سبز را اقدامی ترویجی و همگانی در ماه مبارک رمضان برشمرد و گفت: طرح رمضان سبز با محوریت ارایه هشدارهای بهداشتی درخصوص استفاده از ظروف یک بار مصرف غیرقابل بازیافت و اهمیت توجه مسوولین استانی وشهری به خطرات جدی پسماندهای پلاستیکی اجرا می­شود.

وی معطوف کردن نگاه ویژه همگانی را به فرهنگ سازی و ارتقای سطح آگاهی های عمومی، در زمینه عواقب عدم مدیریت صحیح، این مقوله را از اهم اهداف برگزاری این همایش عنوان کرد.

محمد ابراهیم خلیلی شهردار رشت نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این همایش اظهار داشت: به عنوان مدیریت شهری و افرادی که در سطح شهر برای ارتقای کیفیت زندگی شهری شهروندان تلاش می کنیم، امیدواریم تا به استناد به این موضوع قدم های هر چند کوچک در راستای حفظ محیط زیست و  ارتقای زندگی  شهروندان برداریم.

شهردار رشت تصریح کرد: ما انسان ها برای زندگی بهتر به دنبال تغییر محیط زندگی هستیم تا شرایط زندگی را در راستای رفاه حالمان تغییر دهیم اما در راستای این تغییر آسیب های جبران ناپذیری بر محیط زندگی خود ایجاد می کنیم که عواقب این آسیب شامل حال نسل های آینده نیز می شود.

خلیلی اذعان داشت: ماه رمضان ماهی است که به خودسازی و امساک توصیه شده است و در این ماه که خوردن و آشامیدن کمتر می شود متاسفانه به دلیل الگوی غلط مصرف، ما شاهد آن هستیم که ۲۰ تا ۳۰ درصد میزان زباله تولیدی در شهر رشت افزایش می یابد .

وی با اشاره به اینکه هر کیسه پلاستیکی ۳۰۰ تا ۵۰۰ سال در چرخه طبیعت باقی می ماند اظهار کرد: در گذشته به جای استفاده از کیسه های پلاستیکی از پاکت های کاغذی استفاده می شد اما امروزه در هر خرید کیسه های پلاستیکی دست خریدار داده می شود و این کیسه ها به عنوان کیسه زباله مصرف می شود که باید با فرهنگ سازی درست تا حد امکان از استفاده کیسه های پلاستیکی برای خرید خودداری کنیم.

محمدرضا برجی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان نیز که در این همایش حضور داشت ضمن اشاره به اینکه حفاظت محیط زیست فقط به اداره محیط زیست مربوط نمی شود و این یک وظیفه همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنند، اظهار داشت: امروز بدنه شورای اسلامی شهر و شهرداری نیز این اجماع و اتفاق افتاده و به محیط زیست اهمیت داده می شود و در فرایند بعدی باید اندیشه و اراده در خصوص محیط زیست به مرحله اجرا درآید در غیر اینصورت آلودگی و زباله موجب تخریب و نابوی محیط زیست استان می شود.

مظفر نیکومنش رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست و عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز در این همایش اظهار کرد: مساله بهداشت و ارتقای سطح سلامت جامعه و حفظ محیط زیست شهری یکی از موضوعاتی بوده که در این دوره شورا دغدغه اعضا بوده که حول محور کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا و کارگروه های زیر مجموعه آن یکی پس از دیگری در حال بررسی و پیگیری است.

وی افزود: تصویب طرح هایی چون الزام شهرداری به ایجاد مدیریت سلامت و محیط زیست، طرح راه اندازی شورای راهبردی سلامت شهر، بازدید از بیمارستان های شهر رشت و انعکاس مشکلات به مسوولان، پیگیری جدی مسائل و مشکلات مرکز دفن زباله سراوان، پیگیری مشکلات هدایت آب های سطحی که شاهد عملیات لوله گذاری در نقاط مختلف شهر هستیم و رودخانه های شهر رشت که کار مطالعات آن نیز آغازشده بخشی از اقدامات کمیسیون بهداشت رشت است.

نیکومنش نودهی خاطرنشان کرد: موضوع زباله و بازیافت یکی از مباحث بسیار مهم شهری است که حجم زیادی از فعالیت مدیران شهری را به خود اختصاص داده است.

"فرانک پیشگر " نائب رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت نیز در این همایش اظهار داشت: طرحی در حال آماده سازی و ارایه به کمیسیون بهداشت شورای اسلامی شهر رشت است که امید است مورد عنایت اعضای شورا قرار گیرد.

وی افزود: این طرح تفاهنامه ای با فروشگاه های بزرگ سطح شهر در راستای آموزش و فرهنگ سازی تولید زباله می باشد که  با اجرای این طرح فروشگاه های بزرگ شهر رشت موظف به ارایه کیسه های پارچه ای به جای کیسه های پلاستیکی هستند و شهرداری رشت نیز برای نهادینه کردن این فرهنگ برای فروشگاه ها در عوارض سالیانه آن ها درصدی تخفیف می دهد.

پیشگر تصریح کرد: به فروشگاه هایی که در اجرای این طرح اهتمام ویژه داشته باشند نشان سبز اعطا می شود.

جلال الدین محمد شکریه نایب رییس شورای اتاق اصناف کشور نیز با حضور در این همایش گفت: انضباط اجتماعی، مدیریت فردی و آموزش از مقوله های واجبی هستند که در حفظ محیط زیست باید مورد توجه قرار گیرند.

وی اظهار داشت:در ایام عید و فصل هایی که مسافران وارد استان می شوند حاشیه رودخانه ها وسواحل دریا پر از زباله می شود که نظاره آن گریه آور است.

شکریه با اشاره به اینکه فرهنگ همیشه نمی تواند با آرامش و برخورد نرم نهادیه شود در برخی از موقعیت ها برخورد محاکم قضایی باید سخت و شدید باشد تا نتیجه مطلوب حاصل شود، متذکر شد: اگر این فرهنگ از دوران کودکی نهادینه می شد امروز شاهد آسیب زدن برخی از جوانان به محیط زیست نبودیم.

شایان ذکر است: در ادامه این همایش، پنل مشورتی با حضور مهندس زمانی، مشاور محیط زیست شهردار، مهندس انزانی، نایب رییس امور صنفی، مهندس عطار، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان رشت و مهندس نسیم طواف زاده، مدیر عامل موسسه محیط زیستی سبزکاران، برگزار و قوانین مربوط به سازمان های ذیربط در این زمینه مورد بررسی قرار گرفت.

در این همایش، دکتر جمشیدی رییس شورای اسلامی شهر رشت، مهندس صابر، رییس کمیسیون عمران، مهندس رسولی، رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک، مهندس علوی، رییس کمیسیون برنامه و بودجه و سرکار خانم شیرزاد، سخنگوی شورای اسلامی شهر رشت نیز حضور داشتند.
 
 
 
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code