نقی هدایتی
۱۴۰۰/۰۵/۰۵ ۱۱:۲۶ چاپ
پیاده راه فرهنگی، میراثی ماندگار

گیل خبر/  نقی هدایتی


آیت الله فلاحتی روز یکشنبه هفته جاری خود با منتخبان شورای شهر ششم رشت دیدار کرد. ایشان در این جلسه در باره فعالیت شورا، هم آوایی بین اعضا، تشکیل اطاق اندیشه، وضعیت پسماند، آلودگی رودخانه های زرجوب و گوهررود، تالاب عینک رشت، مبارزه با رانت خواری و باند بازی در شهرداری، ساخت و سازهای بی رویه ، امیدوار کردن مردم و ایجاد نشاط در جامعه و ... صحبت کرد اما آن چه که به این دیدار اهمیت ویژه ای بخشید و بازتاب زیادی در رسانه ها و شبکه های اجتماعی داشت، اظهار نظر صریح و تند آیت الله فلاحتی در باره پیاده راه فرهنگی رشت بود، آن جا که گفت:
اجرای طرح پیاده راه رشت کار غلطی بود و موجب قفل شدن مرکز شهر شده ضمن اینکه بازار آسیب دیده است و بازگشایی میدان مرکزی شهر رشت می تواند از اولویت های اعضا شورای این شهرباشدوبازگشایی میدان شهرداری اقدام شجاعانه را می طلبد.



در باره اظهارات آیت الله فلاحتی توجه به نکات زیر را لازم می دانم.

۱- در سفرهای استانی دولت های نهم و دهم به گیلان به پیش نهاد اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی: انجام مطالعه مستند سازی و ساماندهی بافت تاریخی شهر رشت، انجام مطالعه ایجاد پارک مینیاتوری گردشگری گیلان در منطقه نمونه گردشگری عینک شهر رشت در سال ۱۳۸۶٫، تجهیز و راه اندازی مجموعه بزرگ موزه‌های گیلان در ساختمان‌های تاریخی ثبت شده واقع در میدان شهرداری رشت (شامل ساختمان کتابخانه ملی، پست، ساختمان شهرداری، هتل ایران سابق، ساختمان قدیم استانداری) مرمت بناهای تاریخی شاخص هتل ایران سابق و … ) در طول سال های برنامه چهارم توسعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تصویب گردید.

۲- هدف از مصوبات مذکور استراتژی تغییر رشت از مسیر گردشگری به مقصد گردشگری بود ؛ بنابراین، پروژه های ساخت آرامگاه میرزا کوچک ، موزه میراث فرهنگی، مرمت ساختمان های تاریخی میدان شهرداری و اجرای پیاده راه فرهنگی در راستای تحقق این هدف اجرایی شد.

۳- پیاده راه فرهنگی بافت مرکزی شهرداری رشت در سه محور خیابان امام خمینی از دهنه بازار بزرگ تا میدان شهدای ذهاب ، خیابان سعدی از دهنه استادسرا تا میدان شهدای ذهاب و خیابان شریعتی تا میدان شهرداری ایجاد شده است. این پروژه با حضور مقامات استانی و عباس آخوندی وزیر وقت راه و مسکن و شهرسازی افتتاح شد .این پروژه هشت و 3 دهم کیلومتر طول و 16 میلیارد تومان در آن هزینه شده است.

۴- اجرای این پروژه موافقان و مخالفان جدی داشته است. مخالفان معتقد بودند اجرای این پروژه مهم و مدرن مستلزم توجه به برخی از راهبردهای اصولی برای خروج از بحران تک هسته ای و تمرکزگرایی در هسته مرکزی شهر و ایجاد مراکز و هسته های جدید شهری در شهر مانند سامان دهی اصناف و نظام فعالیت و کارکرد در سطح شهر و جانمایی هسته های جدید کارکردی، فعالیتی و صنفی در سایر سطوح شهری، اجرای طرح های توسعه شهری نظیر مسیر و موقعیت ایستگاه های قطار شهری و جانمایی میادین و گره های ترافیکی جدید شهر و ... بوده است.

۵- این که نواقص این پروژه مهم و ملی باید مرتفع شود ، سخن درستی است و باید با رعایت همه ملاحظات فنی ، مالی، اجتماعی ، فرهنگی ، زیست محیطی، این امر مورد توجه قرار گیرد اما به نظر می رسد که اطلاعات نادرستی به آیت الله فلاحتی داده شده است تا ایشان اجرای این پروژه ملی را غلط و خواستار بازگشایی اولویت دار میدان شهرداری و ... شود که این موضع گیری هم باعث نگرانی شهروندان و هم تحمیل دهها میلیارد تومان هزینه به شهرداری ورشکسته رشت می شود . بی شک به رغم مخالفت ها و ضعف های موجود، پیاده راه فرهنگی ، مهم ترین و محبوب ترین پروژه بازآفرینی شهری و مورد استقبال و علاقه شدید مردم می باشد.

گیل خبر: انتشار مطالب خبری و یادداشت های دریافتی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.