گیل خبر/ به نقل از باشگاه خبرنگاران داود حاج محمد خانی، محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: با گذر از فصل تابستان با کیفیت گرم و خشک به پاییز؛ از گرمی هوا کاسته و به خشکی آن افزوده شده است. کاهش گرمی بدن و افزایش خشکی، زمینه رخوت سنگین و بروز بیماری های خطرناک در این فصل است. او بیان کرد: در فصل پاییز در شهر های بزرگ مثل تهران در هر سانتی متر مکعب حدود ۱۰۰ یون منفی وجود دارد که باعث بروز بیماری های مانند افسردگی، سردرد، خستگی و بیماری های آسم می شود. این عدد در روستا ها بین ۲ تا ۴ هزار یون منفی در هر سانتی متر مکعب (اندازه یک حبه قند) است. این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: در اوایل فصل پاییز حجامت، استفاده از بخورها، ورزش های متعادل پیشنهاد می شود؛ همچنین از خوردن غذا های سرد و خشک، مانند بادمجان و عدس پرهیز شود.   حاج محمد خانی درباره دمنوش های مفرح و گرما بخش گفت: استفاده از ترکیب دمنوش گل گاوزبان و کمی لیمو عمانی برای تقویت قلب و ریه مفید است و افسردگی را از فرد دور و نشاط و سر زندگی را به فرد می افزاید. همچنین ترکیب دمنوش ناخنک، بادرنجبویه و اسطوخودوس که برای رفع خستگی و سردرد بدن است نیز توصیه می شود. ترکیب دمنوش میوه نسترن و برگ به لیمو دمنوشی آرامش بخش است و سبب رفع خستگی افراد در این فصلی که شاید افراد بی دلیل کسل و خسته باشند، ضروری است. او افزود: ترکیب دمنوش بهارنارنج، چای کوهی و زیرفون گرمی بخش بدن بوده و برای اعصاب و آرامش مفید است. ترکیب دمنوش بابونه، گل زوفا و انیسون و برای رفع عفونت مفید است؛ و باعث گرم سئن بدن در سرمای پاییز می شود. ترکیب دمنوش پرسیاوش، گل بنفشه، شاه تره و برگ تیول که برای اکثر بیماری های فصل پاییز مفید است. این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: دمنوش چای سبز، چای سیاه، نعنا، آویشن، برگ جعفری به صورت مفرده و یا ترکیبی می شود استفاده کرد. استفاده از تخم گشنیز، نعنا، پونه، به لیمو و میوه نسترن برای نشاط و تقویت سیستم دفاعی بدن توصیه می شود.   او بیان کرد: افرادی که مزاج سردی دارند از دمنوش دارچین، رازیانه و کمی میخک در این فصل استفاده کنند؛ همچنین کسانی که مشکل حساسیت فصلی یا تنفسی دارند، می توانند از بخور و استنشاق گیاهانی مثل مرزنجوش، بابونه و بنفشه استفاده کنند.
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code