گیل خبر/ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز گفت: یک کودک ، ۶ مرد و ۶ زن دیشب در مراسم یابود یکی از درگذشتگان در محله دارستان شهر رودبار، بر اثر خوردن لقمه های نان و پنیر آلوده به باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم، مسموم و راهی بیمارستان شدند. فردین مهرابیان افزود : تا کنون ۳ نفر از این افراد که در بیمارستان رازی رشت بستری بودند مرخص شدند و ۹ نفر در این بیمارستان و یک کودک ۶ ساله در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت هنوز بستری هستند. وی با اشاره به اینکه باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم (بوتولیسم) بسیار کشنده است گفت : این باکتری بیشتر در محیط کم اکسیژن ، مثل غذا های کنسرو شده یا نمک سود شده تولید می شود و مصرف غذای آلوده به این باکتری علائمی ، چون سرگیجه ، اشکال در بلع ، یبوست ، اختلال بینایی ، ضعف دست و پا ، فلج شدن و در موارد حاد خطر مرگ را به دنبال دارد. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به شهروندان توصیه کرد : از استفاده کردن از مواد غذایی فله خودداری و غذا های کنسرو شده و پاستوریزه را از مراکز عرضه مجاز و مطمئن خریداری کنند و قوطی های کنسرو مواد غذایی را تا ۲۰ دقیقه بجوشانند.   صداوسیما