گیل خبر/ چای و قهوه

کافئین موجود در یک فنجان قهوه یا چای صبحگاهی بیشتر ممکن است باعث افزایش تمرکز کوتاه مدت شود. طبق تحقیقی که نتایج آن در سال ۲۰۱۴ در نشریه تغذیه منتشر شد، افرادی که در روز کافئین بیشتری مصرف می کردند در آزمون های عملکرد ذهنی نتایج بهتری به دست آوردند.طبق تحقیقات دیگر صورت گرفته، کافئین همچنین ممکن است به تثبیت حافظه های جدید کمک کند.پژوهشگران از شرکت کنندگان در یک تحقیق خواستند یکسری تصاویر را مطالعه کنند.سپس به برخی از آنها قرص های حاوی ۲۰۰میلی گرم کافئین و به برخی هم قرص های فاقد هر گونه اثر دادند.اکثر افرادی که قرص کافئین دار مصرف کرده بودند توانایی شناسایی تصاویر در روز بعد را داشتند.

ماهی چرب

ماهی چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ و چربی های اشباع نشده سالم است که سطح پروتئین آمیلوئیدبتا در خون را کاهش می دهد.این پروتئین در مغز افراد مبتلا به آلزایمر جمع می شود و یکی از نشانه های اصلی ابتلا به این بیماری است.سعی کنید دست کم دو بار در هفته ماهی بخورید اما نوعی از ماهی را انتخاب کنید که میزان جیوه آنها کمتر است.ماهی سالمون، روغن (کاد)، کنسرو تن و زغال ماهی (پولاک) از جمله این ماهی ها با جیوه اندک است.اگر ماهی دوست ندارید، از پزشک خود بخواهید که مکمل های غذاهی حاوی امگا ۳ را برای شما تجویز کند. از سوی دیگر می توانید مواد غذایی دیگر حاوی امگا ۳ مانند آووکادو، گردو و دانه کتان استفاده کنید.

توت ها

زردینه ها رنگدانه های طبیعی گیاهی هستند که رنگ های درخشان به انواع توت ها می دهند و طبق تحقیقات به تقویت حافظه کمک می کنند. محققان در سال ۲۰۱۲ نتایج پژوهشی را در سالنامه مغز و اعصاب منتشر کردند که طبق آن زنانی که در هفته دو بار یا بیشتر توت فرنگی یا توت آبی (بلوبری) مصرف می کنند تا دو و نیم سال ضعف حافظه را به تاخیر می اندازند.

گردو

آجیل ها سرشار از پروتئین و چربی های سالم هستند اما یک نوع آجیل به طور خاص می تواند در تقویت حافظه موثر باشد. کسانی که زیاد گردو مصرف می کنند در آزمون های عملکرد ذهنی نتایج بهتری کسب کردند.گردو، حاوی مقدار زیادی از یک نوع اسید چرب امگا ۳ با نام اسید آلفالینولنیک است که به کاهش فشارخون و محافظت از شریان ها کمک می کند.

آرمان