به گزارش گیل خبر، فرزاد بابایی چای را یکی از سالم ترین نوشیدنی های جهان عنوان کرد و افزود: چای انواع مختلفی دارد، اما آنچه که در کشور ما بیش از همه مورد استفاده قرار می گیرد، چای سیاه است. وی افزود: چای سیاه در صورتی مفید خواهد بود که خوب دم بکشد و از زمان دم کشیدن تا زمان مصرف آن مدت طولانی نگذرد. بابایی تصریح کرد: چای حاوی یک آنتی اکسیدان به نام «کاتچین» بوده که برای بهبود عملکرد عروق و پیشگیری از سرطان بسیار مفید است. چای را فقط «تازه دم» بنوشید این کارشناس تغذیه به وجود «اسید اگزالات» در چای اشاره کرد وافزود: این ماده روی یون های دو ظرفیتی مانند آهن، کلسیم و منیزیم تاثیرگذار است و مانع جذب آنها می شود و اگر از مدت دم کشیدن چای مدت طولانی بگذرد و به اصطلاح چای کهنه شود، مقدار این ماده افزایش یافته و مصرف آن می تواند دفع بیشتر آهن، کلسیم و منیزیم را رقم بزند. وی همچنین به وجود «اسید تانیک» در چای اشاره کرد و افزود: این اسید هم مانع جذب آهن می شود. بابایی با اشاره به وجود دو نوع آهن «هِم» و «غیرهِم» در منابع غذایی حیوانی و گیاهی، گفت: اسید تانیک تنها بر آهن غیرهِم موجود در منابع گیاهی تاثیر گذار است، اما محض احتیاط توصیه می شود در صورت مصرف هر نوع منبع آهن گیاهی و جانوری حداقل تا نیم ساعت پس از آن از صرف چای خودداری شود. هنگام صرف چای از "نلبکی" استفاده کنید بابایی مصرف زیاد چای را اعتیاد آور دانست و افزود: چای به دلیل وجود کافئین در صورت مصرف زیاد اعتیادآور است و افراد با عدم مصرف آن گاها دچار سردرد می شوند. این کارشناس تغذیه در خصوص مصرف چای داغ هشدار داد وافز ود: درگذشته رسم خوبی وجود داشت که هنگام صرف چای از نلبکی استفاده می کردند و اجازه می دادند چای زمان کوتاهی در نلبکی خنک شود، اما در حال حاضر چای تنها با فنجان و استکان نوشیده شده و از آنجا که عموما داغ صرف می شود و افراد آن را به اصطلاح «هورت» می کشند، در بروز سرطان و زخم مری بسیار موثر است. وی در خصوص صرف چای قبل از غذا نیز هشدار داد و افزود: مصرف چای به طور معمول باعث افزایش اسید معده می شود و صرف آن پیش از غذا می تواند با افزایش اسید معده موجب زخم دستگاه گوارش شود.