به گزارش گیل خبر، حبیب جهانساز افزود: پیش بینی می شود از این میزان سطح زیر کشت زعفران در سال جاری ، بیش از 40 کیلوگرم زعفران خالص به ارزش بیش از 200 میلیون تومان برداشت و به بازار مصرف عرضه شود . وی گفت : یک هزار و 300 بهره بردار در شهرستانهای سیاهکل ،املش ، رودبار ، تالش ، و رضوانشهر به کشت محصول زعفران اشتغال دارند . کشت زعفران در زمینهای جلگه ای و کوهپایه ای بیش از یک هزار و 200 متر ارتفاع از سطح دریا با زمستانهای نسبتا سرد امکان پذیر است و گل دهی آن از آبان ماه آغاز می شود و به مدت 20 روز ادامه می یابد . به لحاظ علمی زعفران دارای مواد مغذی زیادی است که از بسیاری بیماری ها جلوگیری میکند. زعفران دارای روغن های پینن، بورنئول و ژرانیول است که برای سلامتی مفید است و یک داروی خوب برای بیماری افسردگی است. در طب عوام به عنوان آرام بخش، مسکن، ضداسپاسم و مقوی معده مصرف می شود. در تغذیه به عنوان معطر کننده، طعم دهنده و رنگ کننده (زعفران باعث ایجاد رنگ زرد طلایی خوش رنگ، بوی مطبوع و مزه ای خوب، در غذاها می شود) به کار می رود. با توجه به رنگ بسیار غلیظی که از آن تولید می شود در صنایع آرایشی، داروسازی، قنادی، و تهیه لیکورها از آن استفاده می شود. در تحقیقاتی که به تازگی در آمریکا صورت گرفت، نشان داده شده که کروستین موجود در زعفران در نخاع، فشار خون، ادم مغزی و پاپیلمای پوست در حیوانات اثرات مثبت و ارزنده ای ایجاد کرده است. تحقیقات دیگری نشان داده که زعفران اکسیژن پلاسما را افزایش داده و دارای اثرات ضدسرطان است. همچنین زعفران می تواند باعث کاهش تری گلیسریدها و کلسترول شود. مطالعات دیگری در اسپانیا نشان داده است که کاهش امراض قلبی در قسمتی از این منطقه احتمالاً مربوط به مصرف دائم از زعفران است. ایرنا