به گزارش گروه دریافت گیل خبر، دکتر محمدعلی نجفی در این گردهمایی گه در سالن همایش های غدیر استانداری با حضور وزیر صنعت،معدن و تجارت برگزارشد با اشاره به اینکه استان گیلان دارای مرز آبی با چهار کشور حاشیه دریای خزر و مرز زمینی با جمهوری آذربایجان است خاطرنشان کرد: منطقه آزاد انزلی بعنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور و منطقه ویژه اقتصادی بندرآستارا با دو مرز رسمی دریایی و خشکی در استان گیلان قرار دارد.( گزارش تصویری)

وی ظرفیت عملیاتی بنادر استان را در حال حاضر در حدود 10 تا 11 میلیون تن در سال عنوان و اظهار داشت: بزودی این میزان ظرفیت به 17 میلیون تن و طی پنج سال آینده به 35 میلیون تن خواهد رسید.

نماینده عالی دولت در گیلان به امکانات موجود در منطقه آزاد انزلی اشاره کرد و افزود: اتصال به راه آهن در سال 1396، آغاز احداث اسکله بندر در حال احداث کاسپین و تکمیل امور زیرساختی تا پایان سال 95 با ظرفیت تخلیه و بارگیری 22 میلیون تن کالا در سال، ظرفیت های قانونی ورود و خروج کالا و تجارت و صنعت این منطقه از موهبت های بزرگ برای استان به شمار می رود.

وی با بیان اینکه براساس چشم انداز 1404 صندوق توسعه صنایع دریایی، اهداف کلان و سیاست های کلی و اساسی را دنبال می کند گفت: صندوق در حوزه حمایت از صنایع دریایی، ترانزیت و صادرات مجدد، صادرات محوری و سایر اهداف و سیاست های صندوق گام بر میدارد.

 وی به ویژگی ها و نیازمندی های خاص استان گیلان در صنایع دریایی اشاره و اظهار داشت: دارابودن 270 کیلومتر خط ساحلی، وجود صنایع دریایی شهید تمجیدی در استان، وجود ذخایر هیدروکربوری در حوزه نفتی سردار جنگل در استان و آغاز ساخت سایت پشتیبان آن در رودسر ، فعالیت های گسترده استان در راستای پرورش ماهی در قفس و ضرورت حمایت از زنجیره صنایع دریایی مرتبط با آن و نیز نقش محوری گیلان در صادرات و واردات از دریایی خزر از جمله این ویژگی ها است.

وی همچنین پیشنهاد کرد با همکاری استانداری گیلان و وزارت صنعت، معدن و تجارت و صندوق، دفتر نمایندگی صندوق توسعه دریایی تا پایان سال جاری در استان تأسیس گردد.

استاندار گیلان به بهره برداری راه آهن قزوین – رشت با ظرفیت حمل سالانه 10 میلیون تن کالا و 4 میلیون نفر مسافر تا پایان دولت تدبیر و امید اشاره و خاطرنشان کرد: احداث راه آهن رشت- انزلی- آستارا نیز هم اکنون آغاز شده که امیدواریم در مدت  زمانی 5 ساله به راه آهن جمهوری آذربایجان، CIS و اروپا متصل شود.

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه بیشتر زیرساخت های اساسی توسعه در گیلان فراهم است گفت: با تولید بیش از 2 هزار و 800  مگاوات برق در استان و مصرف آن در پیک به میزان هزار و 650 مگاوات خوشبختانه در حدود هزار و 200 مگاوات ذخیره تولید برق داریم.

وی گفت: در تأمین گاز و آب مورد نیاز استان به منظور توسعه هرچه بیشتر با هیچ تنگنایی مواجه نیستیم.

وی شهرک صنعتی سفیدرود با عرصه در اختیار 750 هکتار را به عنوان یکی از بزرگترین شهرک های صنعتی شمال کشور عنوان و با اشاره به  شهر صنعتی رشت با مساحت 620 هکتار گفت : تنها در این دو موقعیت یاد شده، بیش از 20 هزار کارگر در واحدهای تولیدی مشغول به کار هستند.

نماینده عالی دولت در گیلان به افزایش 40 درصدی صادرات و واردات از بنادر استان در 6 ماهه نخست سال جاری اشاره و خاطرنشان کرد: این در حالیست که در مجموع بنادر کشور و حتی بنادر شمالی کشور با رشد منفی مواجه هستیم.

وی گفت: وجود 33 موقعیت صنعتی شامل شهر ، شهرک ها و نواحی صنعتی و مجتمع های کارگاهی از جمله مزیت های سرمایه گذاری در استان گیلان به شمار می رود.

وی به کسب رتبه برتر گیلان در بهبود مستمر فضای کسب و کار طی 4 سال اخیر طبق  گزارش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: گیلان پتانسیل بسیار خوبی را در جذب سرمایه گذاری داراست.

استاندار گیلان نرخ بیکاری استان گیلان در سال 94 را طبق گزارش مرکز ملی آمار ایران 11 درصد و جایگاه استان را رتبه هیجدهم عنوان کرد و افزود: در شش ماهه نخست سال جاری با نرخ بیکاری 9.9 درصد، گیلان رتبه بیست و چهارم در نرخ بیکاری را داراست.

وی اظهار داشت: این شاخص ها نشاندهنده آمادگی استان برای توسعه و جهش در این مسیر می باشد.

وی استان گیلان را با دارابودن بیش از 2.5 میلیون نفر جمعیت و وسعتی معادل 14 هزار و 700  کیلومترمربع سومین استان پرتراکم کشور عنوان کرد و افزود: گیلان با تولید 2.4 درصد از GDP کشور در رتبه 12  قرار دارد.

دکتر نجفی با اشاره به اینکه گیلان در چند سال گذشته در سرانه تولید ثروت جزء 10 استان آخر کشور قرار داشت گفت: هم اکنون گیلان در سرانه تولید ثروت در رده های 15 تا 16 کشور قرار دارد که امیدواریم طی دو تا سه سال آینده در بین 10 استان برتر کشور قرار بگیریم.

وی با بیان اینکه معتقدم فرآیند صنعتی شدن تنها احداث واحدهای صنعتی نیست افزود: زنجیره ای بهم پیوسته از توسعه در امور فرهنگی، زیرساختی، اجتماعی و احداثی باعث صنعتی شدن یک کشور و یا استان می گردد.

نماینده عالی دولت در گیلان گفت: اگر ظرفیت میزان تولید درجایی افزایش یابد ولی همزمان توان بنیادهای مالی نظیر بانک ها در پشتیبانی مالی فرآیند تأمین و حتی تقاضا افزایش نیابد، آن فرآیند صنعتی شدن با شکست مواجه خواهد شد و یا با کمبود نقدیندگی در بخش تولید و یا بخش تقاضا مواجه می شود که نتیجه هر دو یکی است.

وی خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت و سایر وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط باید به این فرآیندها توجه ویژه نمایند.

استاندار گیلان گفت: در مسیر توسعه توان داخلی، رفع مشکلات قانونی، تنگناها و حذف شدید بوروکراسی حاکم، فرهنگ سازی توجه به مصرف کالاهای داخلی و بهینه سازی مصرف و بسیاری از موارد مشابه باید در سرلوحه کار مدیران عالی کشور قرار گیرد.

وی افزود: در غیر این صورت امهال بدهی ها و پرداخت سرمایه درگردش تنها راهکار چاره مشکلات نخواهد بود.

دکتر نجفی به همت مدیران استان در کارگروه رفع موانع تولید، طی سال جاری اشاره و اظهار داشت: گیلان در هر دو شاخص تعداد و مبلغ تسهیلات پرداختی در رتبه های نخست و هم اکنون نیز در رتبه دوم در بین استان های کشور قرار دارد.

وی افزود: این توفیق نه تنها در بخش پرداخت تسهیلات بلکه در بخش های دیگر مصوب کارگروه نظیر امهال مجدد بدهی های واحدهای تولیدی به بانک ها، آب، برق، گاز، تأمین اجتماعی و امور مالی و... حاصل شده است.

وی به رویکردهای اقتصاد مقاومتی در استان اشاره و اظهار داشت: ایجاد و توسعه واحدهای دانش بنیان و شرکت های فناور با رعایت درون گرایی و مردمی کردن اقتصاد، گفتمان سازی و فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی، تقویت سرمایه های انسانی ، توسعه کارآفرینی، ارتقاء ظرفیت های تولید داخلی و تکمیل زنجیره های تولید از جمله این رویکردهاست.