به گزارش گیل خبر، کامبیز مهدیزاده اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان، میزان نیاز بدن به کالری تفاوت چندانی با حالات غیر روزه نداشته فقط نحوه زمان بندی مصرف مواد غذایی برای آزاد شدن ذخایر چربی فشرده و قدیمی و جایگزین شدن آنها با بافت های جدید و قابل دسترسی متفاوت است. وی با بیان به اینکه در ماه رمضان، در بیشترین زمان فعالیت در طول روز کمترین مصرف مواد غذایی را داریم، افزود: فعالیت های روزمره سبب از دست رفتن کالری شده و وزن بدن کم خواهد شد و در طول روز کمترین مصرف مواد غذایی را داریم. معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان، تصریح کرد: مقدار مصرف مواد غذایی در مورد افراد مختلف با توجه به جنسیت، وزن و سن متفاوت بوده، ولی در حالت معمول بین دو الی چهار کیلوگرم کاهش وزن وجود دارد که این کاهش، قسمتی مربوط به از دست دادن کالری و قسمتی مربوط به عدم دریافت مواد غذایی و آب است. مهدی زاده عنوان کرد: افرادی که به جهت کاهش یا افزایش وزن از رژیم های غذایی خاصی استفاده می کنند، ناهار رژیم خود را در سحری میل کرده و وعده غذایی مربوط به صبحانه را برای افطار در نظرگرفته و شام رژیم را هم در جای خود استفاده کنند. وی با بیان اینکه نیازهای تغذیه ای در سنین مختلف متفاوت است، افزود: نیاز به انرژی با افزایش سن کاهش می یابد که در ارتباط با کاهش اندازه بدن، کاهش توده چربی و کاهش فعالیت بدنی است. معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه نیازهای پروتئینی در سالمندان کمی بیشتر از افراد جوان است، گفت: سالمندان برای حفظ تعادل نیتروژنی و پیشگیری از تعادل منفی آن و جلوگیری از تحلیل عضلات لازم است. مهدی زاده با اشاره به گروه از مواد غذایی که باعث جلوگیری از یبوست می شوند، افزود: افراد سالمند به علت کم تحرکی اکثرا دچار یبوست هستند، مصرف کربوهیدرات های پیچیده مثل سبزیجات، نان و غلات سبوس دار و میوه ها در وعده های سحری و افطاری نسبت به سنین جوان بیشتر توصیه می شود. وی با بیان اینکه نیاز به انرژی در خانم ها و آقایان متفاوت است، یادآور شد: در خانم ها با توجه به این که در دوره عادت ماهیانه کمبودهایی از قبیل آهن دیده شده، میزان نیاز به برخی از مواد غذایی بیشتر است. معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان خاطرنشان کرد: خانم ها، بالاخص افرادی که تازه به سن بلوغ رسیده اند، نسبت به تغذیه خود دقت بیشتری نموده و با مصرف بیشتر مواد سرشار از آهن مثل؛ گوشت ها، حبوبات، جگر، آجیل و خشکبار باعث جلوگیری از عوارضی مثل کم خونی و ریزش مو شوند.
ایسنا
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code