به گزارش گیل خبر، فرهاد شمشادی با بیان اینکه توت فرنگی نسبت به شرایط محیطی حساس است،اظهار کرد: طول روز و درجه حرارت دو عامل موثر در گل انگیزی توت فرنگی هستند. وی با بیان اینکه توت فرنگی در درجه حرارت مطلوب شبانه روز 15 تا 25 درجه سانتی گراد و در رطوبت نسبی بالای 40درصد کشت می شود، افزود:خاک های شنی یا شنی رسی قوی که زهکش خوب دارند برای کشت و پرورش توت فرنگی مناسب هستند. شمشادی با بیان اینکه اسیدیته خاک باید در حدود 6.5 تا 7.5 باشد، خاطرنشان کرد: فاصله بوته ها از یکدیگر 40 سانتی متر به صورت جو پشته ای کشت می شود. وی استفاده از مالچ یا خاکپوش بر بستر کشت جهت جلوگیری از توسعه آفات، بیماری ها و علف های هرز را ضروری دانست و عنوان کرد: در روزهایی که ساعت آفتابی بیش از 13 ساعت باشد بوته ها به جای گل دهی، ساقه خزنده تولید می کنند که این عمل برای تکثیر بوته توت فرنگی ضروری است. رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی صومعه سرا بهترین زمان کشت بوته های توت فرنگی را اوایل نیمه دوم فصل پائیز در حالی که بوته ها نیمه خواب هستند خواند و گفت: زمان برداشت توت فرنگی از اوایل اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر خردادماه دوره میوه دهی بوته ها ادامه دارد. وی با بیان اینکه پوشاندن خاک بوسیله کاه یا خاک اره مانع از تماس مستقیم میوه با خاک و در نتیجه حفظ رطوبت خاک می شود، تصریح کرد: بیماری های توت فرنگی شامل برگی، ریشه ای و میوه ای است. شمشادی اضافه کرد: در بیماری لکه برگی، برگ ها مبتلا می شوند و بیماری میوه ای نیز شامل پوسیدگی چرمی، آنتراکتوز و کپک خاکستری است. وی بیماری ریشه ای را شامل قرمز شدن استوانه مرکزی ریشه، پژمردگی ورتیسیلیوم و نماتد ریشه دانست و ابراز کرد: برای مدیریت کنترل بیماری مطلوب است محیط کشت هر 2-3 سال تغییرکند، ارقام مقاوم کشت شود، از ضدعفونی خاک بامتیل برماید جهت کنترل قارچ و ویروس ها و از کاه و کلش و خاک اره جهت حذف رطوبت اضافه و جلوگیری از رشد علف های هرز استفاده شود. شمشادی با بیان اینکه کشت توت فرنگی در زمین های اطراف منازل مسکونی و در حواشی مزارع برنج صورت می گیرد، متذکر شد:کشت توت فرنگی علاوه بر اشتغال در فصل پائیز و زمستان، درآمد خوب و قابل رضایتی را برای کشاورزان در فصل بهار ایجاد می کند که می تواند بخش عمده ای از هزینه های کشت برنج را جبران کند. وی افزود: در فصلی که کشاورزان از نظر نقدینگی در پایین ترین وضعیت به سر می برند کاشت و پرورش انواع محصولات زراعی و باغی در جوار منازل مسکونی و استفاده از اراضی بلاکشت می تواند در توسعه و ماندگاری کشاورزان در روستا، ایجاد درآمد و حفظ محصول اصلی و استراتژیک برنج بسیار موثر باشد؛ چرا که مهاجرت تولیدکنندگان و کشاورزان از روستا تغییر کاربری اراضی را موجب می شود و روستا به عنوان قطب تولید در معرض ساخت و ساز و مصرف گرایی قرار می گیرد. رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی صومعه سرا با بیان اینکه روستای صوفیانده صومعه سرا نمونه بارز این فعالیت کشاورزی است، تصریح کرد: سالانه بیش از 20 هکتار از اراضی مستعد این روستا به کشت توت فرنگی اختصاص می یابد،روستای صوفیانده با دارا بودن اراضی مستعد،شرایط اقلیمی مطلوب،خاک حاصلخیز،منابع غنی آب و...یکی از مراکز مهم کشت و پرورش انواع محصولات،برنج،سبزی و صیفی بویژه تولید توت فرنگی به شمار می رود. وی ادامه داد:به دلیل بهره وری مناسب از اراضی، کسب درآمد، ایجاد اشتغال،ارزش غذایی به ویژه وجود ویتامین ها و عناصر غذایی،کشت توت فرنگی مورد توجه تولیدکنندگان شهرستان قرار گرفته به طوری که پرورش آن در سال های اخیر رواج و سطح زیر کشت آن افزایش یافته است. شمشادی با بیان اینکه توت فرنگی منبع بسیار خوبی از ویتامین ث، سرشار از پتاسیم و سلولز است، یادآور شد: میزان چربی و سدیم آن در مقایسه با سایر محصولات بسیار ناچیز است، توت فرنگی تقویت کننده قلب و موجب تصفیه خون می شود. وی کمک به هضم غذا،رفع تنگی نفس و برطرف کردن سرفه خشک را از دیگر خواص توت فرنگی برشمرد و اضافه کرد:میوه و اندام های رویشی توت فرنگی به علت داشتن آهن و اسید سالیسیلیک مسکن و تب بُر بوده و برای بیمارانی که مبتلا به درد مفاصل،رماتیسم،نقرس،سنگ کلیه،درد کبد هستند تجویز می شود. رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی صومعه سرا در پایان به برگزاری جشنواره توت فرنگی به همت دهیاری و مردم زحتمکش این روستا اشاره و اظهار کرد: جشنواره توت فرنگی هر ساله در اریبهشت ماه در راستای معرفی روستا به عنوان تولید کننده شاخص، تشویق و ایجاد انگیزه در امر تولید برای کشاورزان، ایجاد فضا برای معرفی و فروش محصول در داخل روستا به منظور حذف واسطه ها برگزار می شود که مورد استقبال فراوان در سطح استان و در سطح ملی قرار می گیرد. ایسنا