آخرین خبرها از بحران در پاریس
۱۳۹۴/۰۸/۲۳ ۰۵:۲۱ چاپ
در حالی که تیراندازی و انفجار در نزدیکی استادیومی در پایتخت فرانسه براساس گزارش منابع مختلف خبری بین 40 تا 60 کشته برجای گذاشته است، گروگان گیری در یک سالن کنسرت در پاریس نیز با کشته شدن دست کم 112 گروگان پایان یافت. آخرین بروزرسانی: شنبه 23 آبان 1394 - ساعت: 05:45 به گزارش ایسنا، کاخ الیزه اعلام کرده که جلسه شورای دفاعی فرانسه امروز (شنبه) تشکیل خواهد شد. خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از دفتر ریاست جمهوری این کشور گزارش داد که 1500 نیروی اضافی برای حفظ امنیت پاریس فراخوانده شده اند. منابع خبری گزارش داده اند تیراندازی در یک رستوران و انفجار در یک مشروب فروشی در نزدیکی استادیوم پاریس روی داده است. تیراندازی با تفنگ کلاشینکف انجام شده است. دولت فرانسه در حال حاضر در سراسر این کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرده است. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس این انفجارها درحالی روی داد که پاریس میزبان دیدار دوستانه تیم های فوتبال فرانسه و آلمان بود. در این دیدار فرانسه با 2 گل به برتری رسید. شاهدان عینی گفته اند مهاجمان هیچکدام از ماسک برای پوشاندن صورت خود استفاده نمی کردند که این نشان می دهد آنها خود را برای مرگ و یا انجام حمله های انتحاری آماده کرده بودند. فاکس نیوز به نقل از شاهدان عینی نوشته است یکی از تیراندازان در رستورانی که تیراندازی در آن اتفاق افتاده فریاد می زده است: این از طرف سوریه است! پس از انجام حملات تروریستی تماشاگران و بازیکنان تیم های فوتبال فرانسه و آلمان از ترس وقوع حملات جدید در ورزشگاه ماندند اما نیروهای امنیتی و رییس فدراسیون فوتبال فرانسه مدتی بعد اعلام کردند که خطر در اطراف استادیوم برطرف شده و مردم می توانند در امنیت استادیوم را ترک کنند.
تجمع مردم در داخل ورزشگاه
تصاویر زنده تلویزیون فرانسه نشان می داد که تماشاگران و بازیکنان فوتبال آلمان و فرانسه در زمین چمن استادیوم تجمع کرده اند و نگران خروج از استادیوم هستند.
بحران در پاریس
همچنین گزارش ها از سوی دیگر حاکی از گروگان گیری مردم از سوی افراد ناشناس در یکی از سالن های کنسرت در شهر پاریس بود. ابتدا اعلام شد حداقل 60 نفر در این سالن به گروگان گرفته شده اند، اما آمارهای بعدی از حضور 100 گروگان حکایت داشت. نیروهای پلیس در بیرون سالن کنسرت که پذیرای یک گروه کوچک راک آمریکایی بود قرار داشتند و کسی نمی دانست در داخل سالن گروگان ها در چه وضعیتی هستند. در همین حال یکی از شاهدان عینی در گفت وگو با سی.ان.ان از زخمی و کشته شدن تعدادی از مردم در داخل سالن کنسرت خبر داده بود.   به گفته او و دیگر شاهدان، گروگانگیران به مدت 10 دقیقه با فریاد اقدام به تیراندازی در داخل سالن کردند که همین امر نگرانی ها درباره احتمال کشته شدن تعدادی از افراد در داخل سالن کنسرت را افزایش می داد. به گفته شاهدان عینی گروگانگیران چند مرد جوان بودند که لباس سر تا سر سیاه به تن داشتند. کمی بعد به نظر می رسید عملیات پلیس فرانسه برای آزاد کردن گروگانها آغاز شده است اما خبرنگاران مستقر در محل گروگان گیری در پاریس می گفتند مقامات رسمی پلیس از آنها خواسته اند به دلایل امنیتی از منتشر کردن اخبار مربوط به تلاش ها در مورد آزادسازی گروگان ها خودداری کنند اما تصاویر تلویزیونی فرانسه نشان می داد نیروهای پلیس در حال ورود به محل گروگان گیری در باتاکلان (نام سالن کنسرت) هستند. سرانجام بی.بی.سی خبر داد عملیات علیه گروگان گیران در باتاکلان تمام شده است. خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از شاهدان عینی اعلام کرد گروگان گیران به روی مردم و افرادی که بیرون ساختمان باتاکلان بودند آتش گشوده اند. پلیس در ادامه خبر داد حداقل دو نفر از گروگانگیرانی که در باتاکلان بودند کشته شده اند. عملیات پلیس علیه گروگان گیران در باتاکلان سرانجام تمام شد. این گروگان گیری بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی معاون شهردار پاریس، با کشته شدن دست کم 112 گروگان پایان یافت. با این حال، منابع خبری از احتمال افزایش شمار تلفات خبر داده اند. نجات یافتگان از این حادثه روایت وحشتناکی از برخورد تروریست ها با مردم دارند. به گفته آنها تروریست ها بی هدف به مردم شلیک می کردند. یکی از نجات یافتگان به سی.ان.ان گفت: آنها جوری به ما شلیک می کردند انگار ما یک دسته پرنده هستیم! هنوز درباره تعداد تروریست هایی که این شب هراسناک را برای مردم پاریس رقم زدند اطلاعاتی منتشر نشده است. گزارشها حاکیست تمام تروریستهایی که در گروگانگیری شرکت داشته اند کشته شده اند.
بحران در پاریس
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی آمریکایی در این زمینه خبر داده است که تمام حملات انجام شده در پاریس هماهنگ بوده و این شهر با یک عملیات تروریستی وسیع مواجه است. رویترز همچنین می گوید در هفته گذشته نگرانی های امنیتی در فرانسه بالا بوده است. گزارش ها حاکیست گروه تروریستی داعش در شبکه توییتر عبارت «پاریس در آتش» را تکرار کرده که این جمله داعش به نوعی می تواند نشان دهنده این باشد که این گروه تروریستی مسوولیت اقدامات تروریستی پاریس را برعهده گرفته است. وضعیت شهر پاریس بحرانی گزارش شده است.

اولاند در فرانسه آماده باش نظامی اعلام کرد

فرانسوا اولاند نیز در نطقی تلویزیونی تاکید کرد که مرزهای فرانسه بسته خواهد شد و پلیس و نیروهای امنیتی فرانسه تمام تلاش خود را برای مقابله با تروریست ها انجام خواهند داد. اولاند همچنین در کشور آماده باش نظامی اعلام کرد. به دنبال آن نیروهای ارتش وارد شهر پاریس شدند. بعد از 1944 این اولین بار است که در پاریس به نوعی حکومت نظامی اعلام شده است.
ورود ارتش به پاریس
فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، در استادیوم مشغول تماشای فوتبال تیم های فرانسه و آلمان بود که این انفجارها رخ داد و او به سرعت توسط نیروهای امنیتی از محل دور شده است. در پی وقایع اخیر رئیس جمهوری فرانسه مشارکت خود را در نشست گروه 20 در ترکیه لغو کرده است. در پاریس هم اکنون فعالیت برخی خطوط مترو متوقف شده و مدارس روز شنبه به دلیل نگرانی های امنیتی تعطیل هستند. همچنین از ساکنان پاریس خواسته شده در خانه های خود بمانند.

واکنش ها

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد حملات پاریس را محکوم کرده و خواهان آزادی فوری همه کسانی شده است که گروگان گرفته شده اند. او ابراز اطمینان کرده که مقامات فرانسوی همه تلاش خود را برای اجرای عدالت انجام خواهند داد. دبیرکل سازمان ملل متحد به بازماندگان کشته شدگان تسلیت گفته و برای مجروحان آرزوی بهبودی سریع کرده است. باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا لحظاتی پیش با وحشیانه خواندن این حملات گفت: این حمله نه تنها علیه فرانسه، بلکه علیه همه است. این حمله نه تنها به پاریس نه تنها به فرانسه، بلکه به تمام ارزش های بشری است. ما آماده کمک به فرانسه هستیم و علیه تروریسم با آنها همراهیم. کسانی که فکر می کنند اینگونه می توانند جلوی مقابله با تروریسم را بگیرند اشتباه می کنند. ما با مقامات فرانسه برای اقدامات بعدی در تماس هستیم. اوباما تاکید کرد: هر چه در توان داشته باشیم برای کمک به فرانسه انجام می دهیم تا تروریست ها به سزای عملشان برسند.  
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان نیز که در پاریس حضور داشت پس از این حادثه پاریس را به مقصد وین ترک کرده است. دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس نیز در اولین واکنش خود به این حادثه گفته است که از شنیدن این خبر شوکه شده است. کامرون در توییت خود نوشته است: حوادث امشب در فرانسه مرا شوکه کرده است؛ همدردی و دعای ما همراه مردم فرانسه است و ما هر کاری که از دستمان بر بیاید برای کمک به فرانسه انجام خواهیم داد. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نیز در یک بیانیه در مورد حوادث پاریس در ساعت های اولیه روز شنبه آورده است: از دیدن خبر و تصاویری که از پاریس می رسد عمیقا شوکه شده ام. افکار من در پاریس و همراه قربانیان این حادثه و خانواده های آنهاست. او در ادامه اظهار کرد: آنچه در پاریس در حال وقوع است یک حمله تروریستی است.دولت آلمان در این مورد با دولت فرانسه در تماس است و من پیام همدردی مردم آلمان را به فرانسه ابلاغ می کنم. شبکه الجزیره نیز از اعلام حمایت و ابراز همبستگی دبیرکل ناتو با دولت فرانسه خبر داد. در همین حال، شورای امنیت سازمان ملل حملات پاریس را محکوم و آن را اقدامی وحشیانه قلمداد کرد. وزارت امور خارجه عربستان نیز این حملات را محکوم کرد. تاکنون بیش از 4 میلیون توییت به زبان انگلیسی در مورد حوادث امشب پاریس ارسال شده و منابع رسمی و خبرنگاران در توییتر از مردم می خواهند از انتشار اخبار تایید نشده خودداری کنند. ایسنا 
بحران در پاریس
بحران در پاریس
بحران در پاریس
همرسانی کنید:

نظر شما:

security code