به گزارش گیل خبر ، این خورشت مشهور گیلانی در "گمج" پخته می شود. ظرف اصیل شمالی که جنسی از گل و سفاله با لعاب دارد و غذاهای شمالی درون آن پخته شود و کیفیت غذا را فوق العاده می کند. باقلاقاتوق معروف ترین و خوشمزه ترین خورشت گیلان است و خیلی هم طرفدار دارد. غیرممکن است اسم غذاهای محلی گیلان شنیده شود ولی از باقلاقاتوق نام برده نشود. البته امروزه این غذای گیلانی که برد بین المللی یافته و معرف غذای سنتی گیلانیان است، انواع و اقسامی پیدا کرده ولی از قدیم ها زنان این سرزمین، خورشت با نوعی باقالا به نام پاچ باقلا درست می کردند. پاچ باقلا (باقلای پا کوتاه) خیلی شبیه لوبیا سبز است. این باقلا فقط در استان گیلان، آن هم در دو فصل بهار و پاییز به عمل می آید. از آنجایی که اقلیم و آب و هوای مساعد و خاک مرغوب گیلان، آمادگی پرورش انواع مواد خوراکی طبیعی شامل صیفی جات، میوه ها و حبوبات دارد، وفور نعمت و حسن سلیقه کدبانوهای گیلانی، باعث طبخ خوراکیهای لذیذ شده و توجه مسافران زیادی را به همین منظور، به استان جلب می کند. قرار گرفتن مخلفاتی چون زیتون پرورده در کنار این غذاها، به لذت خوردنی ها می افزاید. این خورشت از معروف ترین غذاهای شمال ایران است که به اسامی باقالاقاتق، باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن معروف است؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای لوبیا کشاورزی، لوبیای رشتی یا پاچه باقالا هم معروف است. گیلان از نظر تنوع غذاهای محلی، نخستین استان ایران است. ۱۷۰ غذای محلی در گیلان پخت می شود. میرزاقاسمی، ترش تره، باقلاقاتوق، ماهی فویج، فسنجان، اناربیج، کولی غورابیج، سیر قلیه، گل در چمن و کال کباب از مهمترین غذاهای محلی گیلان است. / ایسنا